Reclamă

Curtea de Apel Pitești a emis o decizie definitivă, condamnând 20 de persoane implicate într-un caz de vaccinări fictive anti-COVID-19, dintre care un registrator de la un centru de vaccinare din Argeș va executa o pedeapsă de 2 ani și 4 luni de închisoare. Acesta a fost găsit vinovat pentru luare de mită și fals informatic în formă continuată, în perioada mai 2021 – februarie 2022, prin înregistrarea neadevărată în sistemul RENV a persoanelor ca fiind vaccinate împotriva COVID-19.

Cei 19 inculpați restanți au primit pedepse cu suspendare sau cu amânarea executării pedepsei, pentru complicitate la fals informatic și alți intermediari în acest proces fraudulos, fiind acuzați că au facilitat aceste vaccinări false. 16 pacienți implicați au fost condamnați la 8 luni de închisoare cu suspendare, iar trei intermediari la 10 luni de închisoare cu suspendare. Faptele lor au contribuit la circulația unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19 nelegitime, permițând libera circulație și accesul în diferite locații publice în mod fraudulos.

Decizia judecătorească vine în urma sesizării Serviciului Județean Anticorupție Argeș și stipulează, de asemenea, anularea tuturor documentelor de vaccinare implicate. Sentința accentuează responsabilitatea penală a inculpaților pentru încălcarea gravă a măsurilor de sănătate publică prin emiterea și utilizarea de certificate de vaccinare false. Dosarul acestui caz a fost deschis pe 19 ianuarie 2022, subliniind gravitatea fraudei în contextul pandemiei de COVID-19.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro