Reclamă

Un bărbat din Satu Mare a primit o sentință de 5 ani și 20 de zile de închisoare cu executare pentru că a înșelat mai multe persoane folosind bancnote de euro de recuzită ca și cum ar fi fost reale. Acesta a procurat bancnotele, care sunt de obicei utilizate pe platourile de filmare, dintr-un magazin online și le-a folosit în 2020 pentru a efectua achiziții diverse, profitând de naivitatea vânzătorilor.

Printre obiectele achiziționate cu aceste bancnote false se numără un câine din rasa buldog francez, cumpărat cu 400 de euro, și un Iphone 7 Plus, pentru care a plătit 200 de euro. Unul dintre vânzători a descoperit înșelăciunea când a încercat să schimbe banii la o casă de schimb valutar, unde a fost informat că bancnotele sunt doar de recuzită și poartă inscripția "This is not legal. It is to be used for motion props".

Acuzațiile de înșelăciune au fost susținute de mai multe plângeri depuse la poliție, care au dus la arestarea bărbatului. După un proces care a durat mai mult de trei ani, acesta a fost condamnat la închisoare, în regim de detenție. Incidentul a fost raportat și documentat de Presa SM, care a oferit detalii cu privire la desfășurarea evenimentelor și achizițiile făcute de bărbat cu banii de recuzită.

Acest caz subliniază riscurile și consecințele legale grave ale înșelăciunii, punând în lumină importanța verificării minuțioase a banilor primiți și a provenienței acestora, în special în tranzacțiile în contanti.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro