Un turist canadian, Steve, iubitor de mici, s-a lovit de prețurile ridicate din Aeroportul Otopeni atunci când a plătit 53 de lei pentru un meniu ce includea doi mici, o porție de cartofi prăjiți și o apă. Într-un videoclip postat pe YouTube, Steve a dezvăluit că un singur mic costă 14 lei, de cinci ori mai mult decât prețul normal de pe stradă, care este de patru lei.
Împreună cu partenera sa, Ivana, Steve a vizitat România și a fost impresionat de mâncărurile tradiționale, în special de mici. Din dorința de a savura această bucată tradițională românească pentru ultima oară înainte de a călători către Brazilia, cei doi au ales să ia masa într-un restaurant din aeroportul Otopeni, unde au avut parte de acest șoc financiar.
Steve a comentat: „După cum se pare, mi-am luat țeapă. 14 lei un mic. 53 de lei pentru doi mici, cartofi prăjiți și apă. Ar fi bine să fie cei mai buni mici pe care i-am mâncat în viața mea. Măcar mi-au dat și muștar. Ultimii mici mâncați în România, să vedem: au meritat fiecare leu, sunt foarte buni. Să fim onești, sunt prea scumpi, dar, până și micii din aeroport sunt buni aici. Sunt de cinci ori mai scumpi decât ar trebui. Exagerez, dar pe stradă un mic e patru lei, aici e 14”.
În comparație, un alt turist, originar din România, a plătit suma de 3.332 de euro pentru o notă de plată într-un restaurant din Grecia, incluzând un bacșiș de 499.90 euro. În ciuda sumei mari, românul a fost mulțumit de serviciile oferite și de preparatele grecești pe care le-a comandat. Acesta nu a comentat în mod explicit prețurile, dar a devenit viral după ce a împărtășit nota de plată pe internet. Acesta este un exemplu de cât de mult sunt dispuși să plătească unii turiști pentru preparatele culinare preferate în diferite destinații de vacanță.