Reclamă

Cătălin Cîrstoiu, candidat susţinut de alianţa PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei, a lansat sâmbătă un atac la adresa actualului primar general, Nicuşor Dan, criticând modul în care acesta gestionează riscul seismic în Bucureşti. Cătălin Cîrstoiu îl acuză pe Nicuşor Dan de pasivitate în faţa pericolului pe care îl reprezintă clădirile cu risc seismic din oraş, în urma unei declaraţii recente a primarului privind consolidarea seismică a doar 70 dintre acestea.

„Acesta este Primarul Bucureştiului! Un observator senin al potenţialelor mii de victime ale unui cutremur. Domnule Dan, sunteţi primar. Primar general. Al Capitalei României. Sunteţi în această funcţie să faceţi, să acţionaţi, să preveniţi! Nu să staţi cu mâinile în sân şi să constataţi mecanic, robotic, cum vor cădea peste oameni clădirile neconsolidate din incompetenţă şi nepasare. Oamenii nu sunt cifre, domnule Dan”, a afirmat Cîrstoiu într-o postare pe Facebook. Răspunsul lui Nicuşor Dan la aceste acuzaţii nu a fost încă făcut public.

Contextul acestei dispute este deosebit de important, având în vedere că Bucureştiul se confruntă cu un număr mare de clădiri evaluat la risc seismic iminent, iar măsurile de prevenţie şi consolidare sunt criticale pentru siguranţa locuitorilor. Aceste declaraţii vin în perioada premergătoare alegerilor locale, accentuând tensiunile dintre candidaţi.

În concluzie, declaraţiile lui Cătălin Cîrstoiu subliniază o problemă majoră cu care se confruntă capitala României în materie de siguranţă urbană. Focalizându-se pe criticarea abordării actualei administraţii în ceea ce priveşte riscul seismic, acestea aduc în atenţie necesitatea unor măsuri eficiente de prevenţie şi consolidare a clădirilor cu risc din Bucureşti.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro