Reclamă

Nicușor Dan, actualul primar al Bucureștiului, a dezvăluit în cadrul emisiunii LIVE cu Rotaru și Kiss de la Digi24, că a strâns aproape 180.000 de euro din donații pentru campania sa electorală pentru un nou mandat. Primarul și-a exprimat scopul de a acumula 450 de mii de euro pentru a susține financiar campania, subliniind că până în prezent, toți donatorii sunt exclusiv persoane fizice.

Demersul de strângere de fonduri a fost motivat de Nicușor Dan prin nevoia de independență politică: „Donează pentru că eu sunt un politician independent,” a afirmat acesta, mulțumind celor peste 1000 de oameni care au contribuit financiar în ultimele zile. De remarcat este faptul că, anterior anunțului său recent de strângere de fonduri, campania a beneficiat deja de 150.000 de euro, la care s-au adăugat aproximativ 30.000 de euro (150.000 de lei) donați ulterior.

Cheltuielile de campanie detaliate de primar includ costuri semnificative pentru publicitate, atât stradală, cât și online, cu mențiunea că în prezent se cheltuie 1000 de euro pe zi pentru publicitate online. În plus, Nicușor Dan a indicat că este deschis la donații din partea Alianței Dreapta Unită, menționând totodată discuții prealabile cu liderii acestei alianțe, fără a dori să exercite presiuni asupra lor pentru sprijin financiar.

În încheiere, Nicușor Dan a reiterat că toți donatorii sunt persoane fizice, cetățeni români, făcând referire și la doi donatori importanți din Marea Britanie care au sprijinit campania sa în 2016. Cu acest demers, primarul își propune să-și consolideze campania pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Capitalei, bazându-se pe suportul financiar al cetățenilor.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro