Reclamă

Preşedintele polonez Andrzej Duda a solicitat statelor membre NATO să intensifice producţia de muniţie, în special obuze de artilerie, pentru a descuraja eventualele atacuri din partea Rusiei. Într-un interviu acordat televiziunii lituaniene, Duda a subliniat necesitatea unei securităţi consolidate prin uniunea eforturilor cu Statele Unite pentru a spori producţia de muniţii.

"Dacă NATO doreşte să descurajeze cu adevărat potenţialele atacuri, trebuie să producă aceeaşi cantitate de muniţie ca Rusia", a declarat Andrzej Duda, indicând un nivel alarmant al producţiei militare ruse, care se estimează că va atinge peste două milioane de obuze de artilerie pe an. Această declaraţie a fost făcută în contextul participării preşedintelui polonez la summitul Iniţiativei celor Trei Mări de la Vilnius, care reunește 13 ţări membre UE.

Duda a accentuat că proviziile actuale de muniţii ale ţărilor NATO se dovedesc a fi insuficiente în faţa capacităţilor în creştere ale Rusiei. El a cerut adoptarea unei "politici dure de creştere a potenţialului de apărare în Occident", denumind aceasta ca fiind "cea mai importantă sarcină" pe agenda NATO, în special pentru statele din Europa Centrală. De asemenea, preşedintele a evidenţiat importanţa sprijinului continuu pentru Ucraina, care se confruntă cu agresiunea rusă de peste doi ani, subliniind dependenţa sa majoră de ajutorul occidental pentru echipament militar.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro