Reclamă

Autorităţile israeliene au anunţat că un volum semnificativ de ajutoare umanitare destinat Fâşiei Gaza se află în așteptare, specificând că materialul din 600 de camioane nu a fost încă colectat de ONU pentru distribuție. Conform COGAT, organizaţia responsabilă de coordonarea acţiunilor guvernamentale israeliene în teritoriile palestiniene, această situaţie blochează posibilitatea de a trimite și mai multe ajutoare. Acest anunț a fost făcut prin intermediul unei postări pe reţeaua socială X.

„Conţinutul a 600 de camioane aşteaptă să fie colectat de ONU de partea din Gaza la Kerem Shalom, pentru a permite transferul altor camioane”, a comunicat COGAT. Autorităţile israeliene au menţionat că au luat măsuri pentru a uşura acest proces, extinzând orele de trecere și mărind capacităţile de procesare la punctele de trecere, însă-și exprimă frustrarea față de lentorile în colectarea și distribuția ajutoarelor.

Din partea ONU, coordonatorul pentru probleme umanitare din Ierusalim, James McGoldrick, recunoaşte existenţa unor „complicaţii logistice” și menționează că soluţionarea acestora va necesita timp. Mai mult, restricțiile impuse de Israel asupra mișcării în Gaza adaugă un nivel suplimentar de complexitate în distribuția ajutoarelor.

În ciuda acestei situații provocatoare, nu a fost posibilă verificarea independentă a informațiilor. Oricum, se subliniază faptul că procesul de distribuţie al ajutoarelor către Gaza este îngreunat atât de condițiile logistice, cât și de restricțiile impuse, complicând astfel eforturile umanitare.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro