Reclamă

Fostul preot Daniel Balaş a discutat recent despre impactul convingerilor instalate de părinți în mintea copiilor, afirmând că acestea pot ghida inconștient viața acestora. Fără a avea legătură cu un presupus „blestem părintesc”, convingerile pot funcționa ca un program mental, care poate influența modul în care copiii percep și iau decizii în lumea lor.

„Pentru că au putere asupra voastră și voi de frică faceți exact ce spun ele”, a declarat Balaş, referindu-se la părinți. Într-un clip video postat pe rețelele sociale, el a discutat despre influența mamei asupra copiilor și cum aceasta poate manipula viața acestora.

Fostul preot a subliniat că adevăratele mame nu blestemă, nu se impun în fața copiilor și nu încearcă să îi controleze. În loc de asta, ele ar trebui să-i susțină și să îi ajute atunci când cad.

Daniel Balaş a vorbit, de asemenea, despre situațiile în care copiii ajung să-și ignore părinții, deoarece aceștia încearcă să-și impună controlul. „Una, două, toți merg la mama, aleargă la popi. Toți merg teleghidați”, a spus el.

Fostul preot a oferit un exemplu despre modul în care oamenii pot să-și „dezinstaleze” programele instalate de părinți. El a sfătuit să se scrie pe o foaie tot ceea ce mama a spus, apoi să se dea înapoi programul, simbolizând în acest fel renunțarea la convingerile impuse. Această foaie poate fi apoi arsă pentru a simboliza eliberarea de aceste convingeri.

„Nu are nimeni putere asupra voastră. Singura putere e în voi. Credința înseamnă putere, să crezi în Dumnezeul care te-a creat, să crezi în Dumnezeul iubirii că doar El îți dă putere și speranța”, a subliniat Daniel Balaş, atrăgând atenția asupra importanței de a nu permite manipularea și de a lua decizii independente.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro