Reclamă

După o serie de zile calde, cu temperaturi ce au atins chiar și 30 de grade în unele regiuni ale României, meteorologii anunță o schimbare bruscă a vremii. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că de săptămâna viitoare, un val de aer rece va cuprinde țara, iar temperaturile vor scădea semnificativ.

„De la mijlocul săptămânii următoare, un val de aer rece va acoperi țara noastră și va determina temperaturi semnificativ mai scăzute, dar și precipitații probabil însemnate cantitativ. Vor fi și fenomene de instabilitate atmosferică, iar în zonele montane vor apărea ninsorile”, a declarat Alina Șerban, specialist ANM, pentru Antena 3 CNN.

În plus față de fenomenele de instabilitate atmosferică, în zonele de munte se vor înregistra ninsori. Temperaturile maxime vor varia între 8…9 și cel mult 19…20 de grade, în timp ce minimele vor deveni ușor negative, mai ales în partea de nord și de centru a țării.

Însă înainte de sosirea valului de aer rece, temperaturile se vor menține ridicate în courseul aceste săptămâni. Meteorologii au anunțat că sâmbătă se va înregistra o scădere ușoară a temperaturii cu 1-3 grade, însă de duminică vremea se va încălzi din nou. Luni și marți, vor fi înregistrate temperaturi de 30, sau poate chiar peste 30 de grade în partea de sud a țării.

„În condițiile în care vremea va fi frumoasă, precipitații se vor semnala doar pe arii restrânse în zonele montane, în zilele acestea. Foarte probabil mâine seară, mâine noapte, și în partea de sud a teritoriului, dar răzlețe și neînsemnate cantitativ”, a mai adăugat Alina Șerban. Așadar, în ciuda schimbării de vreme la orizont, temperaturile se mențin ridicate, în timp ce precipitațiile rămân limitate în zilele următoare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro