Reclamă

În urma unui număr crescut de bombardamente rusești asupra regiunii Harkov, autoritățile locale au anunțat evacuarea forțată a familiilor cu copii din 47 de sate situate în apropiere de frontiera cu Rusia. Această măsură drastică vizează localitățile din districtele Bohoduhiv, Izium și Harkov, însă capitala regională nu a fost afectată, conform declarațiilor guvernatorului militar al regiunii, Oleh Siniehubov.

Siniehubov a comunicat prin intermediul rețelei de socializare Telegram că decizia evacuării a fost luată ca răspuns la bombardamentele aproape zilnice efectuate de armata rusă. El a asigurat că toate persoanele evacuate vor beneficia de asistență umanitară și juridică.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a raportat că Rusia a intensificat atacurile asupra țării, lansând peste 40 de rachete și tot atâtea drone către ținte ce vizează infrastructuri esențiale, în special în ultimele zile. În acest context, Zelenski a apelat la sprijin internațional, solicitând partenerilor occidentali să nu ignore această situație și să ofere Ucrainei mai multe sisteme de apărare antiaeriană, având în vedere că țara se află în cel de-al treilea an de conflict.

Decizia de evacuare subliniază gravitatea situației din regiunea Harkov, care se confruntă cu riscuri iminente asupra securității locuitorilor săi. Autoritățile ucrainene și internaționale sunt mobilizate pentru a asigura protecția și sprijinul necesar persoanelor afectate de conflict.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro