Reclamă

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat oficial încheierea perioadei de depunere și înregistrare a candidaturilor pentru alegerile europarlamentare din România, care vor avea loc pe 9 iunie 2024. Până la data limită de 10 aprilie, ora 24:00, s-au înscris 15 formațiuni politice și alianțe electorale, precum și 7 candidați independenți.

Dintre candidații independenți înscriși se numără Dumitru-Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, și cercetătorul Octavian Jurma. Lista formațiunilor politice cuprinde Alianța România Socialistă, Partidul Oamenilor Liberi, Partidul Patrioților, Partidul Noua Românie și Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache, printre altele.

BEC urmează să se pronunțe asupra admiterii sau respingerii candidaturilor, procedură ce se va finaliza până la data de 29 aprilie 2024. Această etapă este crucială pentru stabilirea candidaților care vor concurs pentru a reprezenta România în Parlamentul European.

Cu un spectru larg de partide și candidați independenți înscriși, alegătorii români vor avea o gamă variată de opțiuni la scrutinul din iunie 2024, urmând să decidă cine îi va reprezenta în forul legislativ european pentru următorii ani.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro