Reclamă

În cadrul ședinței de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a anunțat alocarea de fonduri pentru nouă proiecte noi prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), punctând sănătatea, turismul, cultura și justiția ca domenii prioritare. Aceste investiții sunt considerate de prim-ministru ca fiind ‘marea prioritate’ a guvernării.

‘Investiţiile prin fonduri europene rămân marea noastră prioritate – alocăm bani pentru alte nouă proiecte de investiţii noi prin PNRR în sănătate, turism, cultură şi justiţie’, a precizat Marcel Ciolacu.

În plus, a fost anunțat și un act normativ pentru sprijinirea autorităților locale în finalizarea proiectelor cu finanțare europeană, printr-un mecanism de împrumut din Trezorerie, limitat la un miliard de lei pentru cofinanțări. ‘Sprijinim autorităţile locale să finalizeze proiecte cu bani europeni folosind împrumuturi din Trezorerie în limita a un miliard lei pentru cofinanţări. Aşa ne asigurăm că proiectele vor fi gata rapid, cu impact imediat în viaţa comunităţilor locale’, a subliniat Ciolacu.

Un aspect important al acestor inițiative se referă la educație, unde se intenționează finanțarea unui proiect european ce urmărește conectarea sistemului educațional cu cerințele piaței muncii. ‘Tot cu bani europeni finanțăm un proiect prin care legăm sistemul educaţiei de cerinţele reale ale angajatorilor din economie. Investim într-o platformă digitală numită ReConnect. Astfel putem monitoriza şi, mai ales, anticipa şi corela eficient oferta din educaţie cu cererea de pe piaţa muncii din România’, a completat premierul.

În concluzie, recentele declarații ale premierului Marcel Ciolacu subliniază angajamentul Guvernului față de folosirea eficientă a fondurilor europene pentru proiecte în sănătate, turism, cultură, justiție, și educație, reflectând o orientare vizând îmbunătățirea infrastructurii și conectarea educației cu piața muncii.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro