Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat admirația față de profesionalismul echipajului Fregatei „Regina Maria”, după ce a participat la exercițiul multinațional „Sea Shield 24”. Prin intermediul unei postări pe Facebook, prim-ministrul a mulțumit echipajului și a subliniat exemplul pe care îl reprezintă acesta pentru România, pe baza experienței acumulate în timpul antrenamentelor desfășurate pe mare.

Exercițiul „Sea Shield 24”, care se desfășoară în perioada 8 – 21 aprilie în Marea Neagră, zona costieră și în Delta Dunării, reprezintă cel mai complex eveniment de acest gen organizat de Forțele Navale Române, având scopul de a crește interoperabilitatea și cooperarea între statele participante. Peste 2.200 de militari și 135 de mijloace tehnice, inclusiv 27 de nave maritime și fluviale, 17 aeronave și 91 de autovehicule, sunt implicate în diverse misiuni, de la combaterea activităților ilegale până la asigurarea securității infrastructurii critice.

La eveniment participă 12 state, printre care Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Republica Moldova, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Turcia și Statele Unite ale Americii, consolidând astfel inițiativele și interesele României la nivel regional și internațional.

„Sea Shield 24” marchează o etapă importantă în calendarul Forțelor Navale Române, continuând tradiția începută în anul 2015, când s-a desfășurat prima ediție a acestui exercițiu multinațional. Aceasta contribuie la optimizarea efortului interinstituțional și la sincronizarea planificărilor la nivelul diverselor categorii de forțe implicate.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro