Reclamă

Patru persoane sunt încă date dispărute după o explozie devastatoare la o hidrocentrală din Italia, unde speranțele de a-i găsi în viață sunt minimale. În urma incidentului, trei persoane au fost confirmate decedate, printre care se numără și un român care trăia de 20 de ani în peninsulă. Comunitatea din Settimo Torinese, unde românul își avea familia, s-a unit pentru a sprijini familia îndoliată.

„Sunt persoane bune. Doar muncă și familie și atât”, a declarat un localnic, exprimând șocul comunității la auzul veștii. Bărbatul decedat era văzut ca un vecin apreciat, cunoscut pentru devotamentul său față de familie. El lăsa în urmă doi adolescenți gemeni de 14 ani, care au primit vestea tragică în timp ce se aflau la școala.

„Mama a decis să le dea vestea băieților consultându-se cu școala, cu suportul psihologului”, a explicat Anna Rescigno, directoarea școlii frecventate de gemeni, în timp ce psihologul a menționat reacția demnă a copiilor în fața acestei tragedii.

Comunitatea a răspuns cu un val de solidaritate, mulți oferindu-se să ajute familia. „Ne-am luat angajamentul să îi sprijinim cu tot ce au nevoie”, a spus Paul Porcescu, preotul paroh din localitate. Elena Piastra, primarul din Settimo Torinese, a subliniat inacceptabilitatea pierderii vieții la locul de muncă.

Victima, originară din Iași, lucra alături de șeful și un coleg italian la instalații electrice ale hidrocentralei când s-a produs explozia, aceștia fiind surprinși în camera transformatoarelor. Procurorii au deschis o anchetă pentru a investiga circumstanțele exacte ale accidentului și au dispus autopsierea corpurilor victimelor.

Explozia de la hidrocentrală din Italia a întristat profund o comunitate întreagă, lăsând în urmă familii îndurerate și punând autoritățile în fața unei anchete complexe pentru a elucida cauzele tragediei.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro