Reclamă

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș, după ce probele recoltate de la elevi și profesori ai Colegiului Național ”C.D. Loga” din Timișoara, care au prezentat simptome severe săptămâna trecută, au fost analizate. Rezultatele confirmă prezența norovirusului, un agent patogen cunoscut pentru capacitatea sa de a provoca gastroenterite acute.

„Din probele trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezența norovirusului doar în probele biologice (scaun) recoltate de la pacienții internați”, au comunicat oficialii DSP Timiș. Însă, sursa exactă a infectării rămâne necunoscută, având în vedere că probele de apă recoltate din incinta școlii nu au evidențiat prezența microorganismelor patogene.

Conform declarațiilor DSP Timiș, în ultima săptămână nu s-au mai înregistrat cazuri noi legate de focarul de norovirus, motiv pentru care acesta a fost declarat închis, deși sursa nu a fost identificată.

Săptămâna trecută, 86 de elevi și peste 20 de cadre didactice au manifestat simptome caracteristice infecției cu norovirus, majoritatea recuperându-se rapid fără necesitatea internării. Peste 50 de persoane au solicitat însă consult medical la unitățile spitalicești din Timișoara.

Pentru a preveni răspândirea ulterioară a virusului, instituția de învățământ a fost supusă unui proces riguros de dezinfectare la sfârșitul săptămânii trecute, permițând reluarea cursurilor în condiții de siguranță de luni.

În acest context, reprezentanții DSP îndeamnă la menținerea unor măsuri stricte de igienă personală și colectivă, în special în rândul instituțiilor de învățământ, pentru a preveni apariția unor noi cazuri.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro