Reclamă

Loredana Atănăsoaie, femeia care a șocat România anul trecut prin crimă pe care a comis-o în Mangalia, a fost condamnată la 15 ani și 3 luni de închisoare. Tânăra este responsabilă pentru moartea Alinei, cea care fusese cea mai bună prietenă a sa. Sentința a fost pronunțată după luni întregi de așteptare, iar pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Loredana Atănăsoaie trebuie să plătească și daune morale în valoare de 75.000 de euro familiei victimei.

„Instanța s-a orientat către minim de pedeapsă și nu către un maxim de pedeapsă”, a declarat avocatul familiei victimei, Adrian Cuculis. Acesta a mai precizat că urmează să discute cu părinții și rudele Alinei dacă vor face apel pentru o pedeapsă și mai aspră.

Inițial s-a speculat că Atănăsoaie ar putea primi o pedeapsă mai blândă, de doar șapte ani de închisoare, mai ales că aceasta și-a recunoscut faptele. Însă, în ciuda cererii sale de a se folosi de procedura simplificată, instanța a decis altfel.

Atănăsoaie a fost acuzată de a fi premeditat întreaga crimă, în contextul unei relații tensionate cu Alina. Însă, avocatul acesteia a contestat această acuzație. „Nu există dovezi care să conducă la acest aspect”, a declarat avocatul apărării, subliniind că nu s-au identificat agravantele de omor calificat.

Crima comisă de Loredana Atănăsoaie a șocat întreaga Românie, aceasta fiind acuzată că și-a ucis prietena, a ascuns-o într-un geamantan și a lăsat-o într-un parc din Mangalia. Sentința vine la un an după comiterea faptei, timp în care familia tinerei decedate a sperat la dreptate.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro