Reclamă

Familia regală britanică, în ciuda accesului la cele mai fine preparate culinare, are o listă de alimente considerate tabu, pe care nici măcar regele Charles sau regina Camilla nu le consumă. Această listă include patru alimente, dintre care unele sunt de uz comun, iar altele sunt considerate delicatese.

În majoritatea bucătăriilor, ceapa și usturoiul sunt ingrediente esențiale pentru prepararea mâncării. Cu toate acestea, în familia regală britanică aceste două alimente sunt evitate. Acest lucru a fost confirmat de fostul bucătar al palatului Buckingham, John Higgins, care a dezvăluit că nu se gătește cu usturoi în reședința regală. În 2018, regina Camilla a confirmat la rândul ei această regulă, în timpul unei apariții la emisiunea MasterChef Australia.

O altă interdicție culinară pentru regalitatea britanică sunt crustaceele. Acestea sunt evitate în special pentru a preveni posibilitatea de intoxicație alimentară în timpul participării la evenimente sau turnee regale, a explicat Grant Harrold, fost majordom al regelui Charles. Cu toate acestea, se pare că această regulă a fost încălcată ocazional, având în vedere că regele Charles a fost văzut mâncând stridii la Whitstable Oyster Festival, în 2013.

Totuși, există un aliment pe care regele Charles îl detestă cu adevărat și l-a interzis în toate reședințele regale: delicatesa franceză foie gras. Acest aliment, produs din ficatul unei rațe sau gâște bolnave de steatoză hepatică, este interzis din cauza modului lipsit de etică în care este produs. Această decizie a venit chiar și cu o recomandare din partea organizației pentru drepturile animalelor PETA.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro