Reclamă

Allen Weisselberg, fostul director financiar al Organizației Trump, a fost condamnat miercuri la cinci luni de detenție de către Judecătoarea Laurie Peterson într-o instanță din Manhattan, New York, pentru mărturie mincinoasă. Aceasta este a doua condamnare a lui Weisselberg, care anterior a recunoscut și o fraudă fiscală în favoarea fostului președinte al SUA, Donald Trump.

Weisselberg, în vârstă de 76 de ani, fusese anterior închis trei luni în penitenciarul Rikers Island din New York, după ce a pledat vinovat pentru participarea la o schemă de fraudă fiscală practicată de Organizația Trump timp de 15 ani. Condamnarea actuală este legată de sperjurul comis într-un dosar de fraudă civilă instrumentat de procurorul general al statului New York, Letitia James, împotriva lui Trump și colaboratorilor săi.

Weisselberg a fost găsit vinovat de a fi mințit în legătură cu evaluarea incorectă a unei proprietăți imobiliare a lui Trump din Manhattan. Potrivit acuzării, acesta a supraevaluat proprietatea, fiind acuzat, alături de alți manageri ai companiei imobiliare a familiei Trump, de manipularea valorilor activelor pentru a înșela creditorii și asiguratorii.

În urma investigațiilor, Weisselberg a recunoscut că a mințit despre rolul său în declarațiile financiare ale lui Trump, ceea ce a dus la o amendă considerabilă de 454 de milioane de dolari impusă fostului președinte. Mai mult, decizia judecătorului Arthur Engoron stabilește că Weisselberg trebuie să achite 1,1 milioane de dolari, inclusiv dobânzi, ca parte a pedepsei.

Condamnarea lui Weisselberg marchează un capitol important în investigațiile legate de practicile financiare ale Organizației Trump. Lucrând pentru familie timp de peste 50 de ani, acordul său de recunoaștere a vinovăției nu menționează dacă va coopera cu autoritățile în continuare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro