Reclamă

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), a evidențiat într-un interviu recent pentru Digi24.ro faptul că salariile din România au devenit competitive în comparație cu multe din țările occidentale. Acesta a menționat specific cazul badantelor din Italia și al lucrătorilor în domeniile construcțiilor și agriculturii.

Conform lui Bogdan, există locații în România unde venitul pentru anumite profesii depășește veniturile similare din sudul Italiei, Spania sau Portugalia. „În locații precum Cluj, București, Brașov sau Iași, o persoană care îngrijește un copil sau un bătrân poate câștiga chiar mai mult decât o badantă în Italia, cu sume care ajung la 650-700 de euro”, a explicat europarlamentarul PNL.

Bogdan a mai adăugat că în domenii precum construcțiile sau agricultura, profesioniștii din România pot avea venituri considerabile, punctând că „sunt firme unde se câștigă nu mai puțin de 1.200-1.500 de euro, iar un tractorist în sudul României câștigă mai mult decât în orice țară din Occident”.

În contextul acestor afirmații, liderul PNL a subliniat importanța convingerii românilor din Diaspora să se întoarcă în țară, recunoscând totodată problemele cu care se confruntă România, precum calitatea serviciilor spitalicești și educaționale. Rareș Bogdan a evidențiat că se lucrează la soluționarea acestora pentru a revitaliza încrederea diasporei în potențialul țării.

Declarațiile sale pun accent pe nuanțele economice pozitive din România, în timp ce recunoaște piedicile existente în atragerea cetățenilor de peste hotare înapoi în țară pentru reinserție profesională și familială.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro