Reclamă

Răspunsul Israelului la amenințările Iranului cu un atac a venit direct de la Ministrul de Externe, Israel Katz, care a declarat că orice ofensivă iraniană de pe propriul teritoriu va atrage un răspuns imediat și un atac în Iran. Această declarație face parte dintr-o escaladare a tensiunilor dintre cele două țări, urmând unor declarații ale liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, care a promis răzbunare pentru atacul atribuit Israelului asupra consulatului iranian din Damasc, soldat cu moartea a șapte membri ai Gărzii Revoluționare.

„Dacă Iranul atacă de pe propriul său teritoriu, Israelul va răspunde și va ataca în Iran”, a menționat Katz într-un mesaj pe Twitter, subliniind determinarea Israelului de a se apăra. Într-un interviu separaț, acordat radioului public israelian Reshet Bet, Katz a reiterat că niciun atac nu va fi tolerat și a acuzat Iranul că reprezintă „capul șarpelui”, referindu-se astfel la suportul acordat de Teheran organizațiilor teroriste Hamas și miliției șiiite Hezbollah.

Comentariile lui Katz vin în contextul unui discurs televizat al lui Khamenei la Teheran, în care liderul iranian a afirmat că „regimul sionist trebuie și va fi pedepsit” pentru lovitura sa asupra consulatului iranian, calificând acțiunea ca fiind o greșeală gravă. Khamenei a subliniat că atacul în care și-au pierdut viața șapte gardieni revoluționari, printre care și doi generali, este echivalent cu un atac pe teritoriul Iranului, reiterând promisiunea de răzbunare.

Acest schimb de declarații între ofițialii Israelului și Iranului punctează o creștere a tensiunilor și riscul de escaladare a conflictului, ambele națiuni promițând răspunsuri ferme la viitoarele agresiuni.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro