Reclamă

Cutremurul cu magnitudinea de 7,4 care a lovit estul Taiwanului săptămâna trecută a lăsat în urmă peste 1000 de răniți și nouă persoane decedate. Această catastrofă naturală, descrisă drept cea mai puternică din ultimele două decenii și jumătate, s-a produs într-o dimineață de miercuri când rezidenții se pregăteau să plece la muncă și școală, afectând în mod sever comitatul Hualien.

Noul bilanț, actualizat joi, marchează o creștere semnificativă a numărului de victime comparativ cu cifrele inițiale. Imaginile surprinse de camerele de bord, făcute publice recent, ilustrează intensitatea seismului și haosul creat pe șosele și în tuneluri, unde peste 100 de persoane au fost prinse în capcană.

Președintele Taiwanului a exprimat condoleanțe familiilor îndoliate și a mobilizat ajutoare pentru zonele afectate, în încercarea de a gestiona consecințele dezastrului. Echipele de salvare continuă să lucreze neîncetat, depunând eforturi pentru a ajuta supraviețuitorii și pentru a restabili ordinea în regiunea devastată.

Ca urmare a pierderii de vieți și a numărului mare de răniți, autoritățile locale și naționale sunt angajate în evaluări ale daunelor și în implementarea planurilor de reconstrucție pentru a ajuta comunitatea să se recupereze după acest eveniment tragic.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro