Reclamă

Un incident care a avut loc în Câmpia Turzii, în care un pompier care conducea o autospecială în drum spre stingerea unui incendiu a forțat trecerea la nivel cu calea ferată și a trecut la limită prin fața unui tren aflat în apropiere, este acum sub investigație. Șoferul autospecialei este cercetat disciplinar și a fost suspendat din funcție, urmând să fie evaluat și din punct de vedere psihologic.

Pompierii fuseseră alertați cu privire la un incendiu izbucnit la o locuință și au pornit prompt spre locul indicației folosind două trasee diferite. Unul dintre acestea a inclus trecerea la nivel cu calea ferată, unde a avut loc incidentul periculos, surprins de un martor aflat în zonă și distribuit ulterior.

Imediat după incident, măsurile au fost luate rapid: șoferul autospecialei a fost scos din serviciu și este acum cercetat disciplinar. Paralel cu aceste proceduri interne, conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) și Poliția Cluj au fost sesizate pentru a investiga circumstanțele exacte ale incidentului.

Verificările vizează clarificarea modului în care șoferul a gestionat situația și decizia sa de a traversa calea ferată în condiții de risc mare, precum și procedurile de urmat în astfel de cazuri pentru a preveni incidente similare în viitor.

Se așteaptă ca, la finalizarea anchetei, să fie luate măsurile corespunzătoare în conformitate cu reglementările interne ale ISU și legislația în vigoare, pentru a asigura că normele de siguranță și procedurile operative standard sunt respectate întotdeauna de către personalul implicat în intervenții.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro