Reclamă

Un cetăţean român în vârstă de 45 de ani și rezident în Settimo Torinese se numără printre victimele unei explozii devastatoare la hidrocentrala Bargi din Camugnano, Italia, soldată cu trei decese, cinci răniţi grav şi patru persoane dispărute. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) român confirmă tragicul incident, menționând că până în prezent nu au fost primite solicitări de asistență consulară legate de acest eveniment.

Catastrofa a avut loc în urma unei explozii la o turbină subterană a centralei Enel Green Power, în timpul unor lucrări de întreținere, provocând prăbușirea și inundarea etajelor inferioare. Peste 60 de pompieri participă la operațiunile dificile de căutare a celor dispăruți, cu puține speranțe de a-i găsi în viață pe măsură ce timpul trece.

Victimele identificate până acum au vârste cuprinse între 35 și 73 de ani. Situația a stârnit îngrijorări în rândul sindicatelor din Italia cu privire la siguranța la locul de muncă, fiind planificată o grevă națională pentru a evidenția această problemă. De asemenea, se remarcă un precedent în februarie, când un accident similar s-a soldat cu cinci muncitori decedați în timp ce construiau un supermarket în Florența.

Comunitatea românească este îndemnată să solicite asistență consulară prin numerele furnizate de Consulatul General al României la Bologna, dacă se confruntă cu situații de urgență. Reprezentanții consulatului mențin comunicarea cu autoritățile locale și sunt pregătiți să ofere ajutorul necesar familiilor afectate, inclusiv în vederea repatrierii corpului neînsuflețit.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro