Reclamă

Județul Dâmbovița găzduiește prima fermă de lalele din România, fiind numită adesea „mica Olanda” datorită celor peste un milion și jumătate de lalele ce înfloresc pe un teritoriu de 3 hectare. Localitatea Pătroaia-Deal încântă vizitatorii cu peste 600 de soiuri de lalele, atrăgând într-o singură zi peste 5,000 de pasionați de frumusețea acestor flori.

Gabi Popa, administratorul fermei de lalele, împărtășește viziunea care a stat la baza acestei inițiative: „Dacă mergeți în 3 grădini olandeze sau mergeți la noi, vedeți același lucru. Nu știu câți oameni au posibilitatea să meargă în Olanda să vadă expoziția. Și dacă au posibilitatea, nu au timp. E sezon scurt. Și atunci am zis: ok, de ce nu? Să o facem în România.”

Camelia Ivanov, un alt administrator al fermei, adaugă: „Fiind grădinița mică acasă, am plantat noi în diferite forme și se opreau oamenii, admirau. O mătușă cu dizabilități a vrut să fie adusă special. Am zis: de ce nu facem asta dacă aduce atâta bucurie?”

Vizitatorii care doresc să plece acasă cu o parte din frumusețea văzută au posibilitatea de a-și culege lalelele preferate. Ferma va rămâne deschisă publicului până pe 12 mai, oferind tuturor ocazia de a se bucura de acest paradis floral.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro