Reclamă

Usturoiul, un ingredient cunoscut și folosit în alimentația noastră pentru numeroasele sale beneficii asupra sănătății, poate aduce și transformări spectaculoase pentru orhidee, potrivit unor specialiști în grădinărit. Acesta ajută la combaterea acarienilor, trips și afidelor care pot afecta sănătatea orhideelor, datorită nivelului ridicat de sulf pe care îl conține.

Mai mult, usturoiul contribuie în mod activ la formarea clorofilei, sinteza proteinelor și formarea a 21 de aminoacizi, stimulând înflorirea orhideei. Prin pregătirea unui amestec special cu usturoi, plantele pot înflori regulat și pot aduce flori frumoase.

Elixirul pentru orhidee se prepară cu 0,5 l de apă, 6 căței de usturoi și jumătate de tabletă de acid succinic, produs disponibil în farmaciile naturiste sau fitofarmaciile. Acidul succinic se dizolvă în apă fierbinte, iar usturoiul decojit este zdrobit și adăugat în apa în care a fost dizolvată tableta de acid succinic. Amestecul se toarnă într-un borcan și se lasă să stea 24 de ore, apoi se strecoară și se folosește pentru udatul orhideei, prin metoda scufundării ghiveciului.

Apa de usturoi, folosită o dată pe lună, poate grăbi înflorirea orhideei, fiind utilă mai ales în cazurile în care planta nu a înflorit de mult timp. Chiar și în cazul orhideelor sănătoase, specialiștii recomandă pulverizarea periodică cu apă de usturoi pentru a grăbi apariția florilor.

Usturoiul, pe lângă beneficiile sale asupra sănătății plantelor, conține o multitudine de nutrienți, inclusiv compuși cu sulf, minerale, macro și microelemente, vitamine și antioxidanți, care pot contribui la creșterea și înflorirea frumoasă a orhideelor. Prin urmare, usturoiul se dovedește a fi un aliat surprinzător și eficient pentru iubitorii de orhidee care își doresc să aibă plante frumoase și sănătoase.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro