Reclamă

În apropierea unui liceu din Iași, un bărbat de 38 de ani a fost surprins de jandarmi în timp ce distribuia pliante pentru videochat eleveleor acestei instituții. În momentul intervenției, individul avea asupra sa substanțe interzise și era însoțit de doi câini periculoși, unul dintre ei fără botniță.

Conform Jandarmeriei Române, situația s-a petrecut când un echipaj de jandarmi, aflat în patrulare, a observat în parcarea din proximitatea liceului prezența bărbatului cu câinii. Acesta aborda cu pliantele promotive elevele instituției. Verificările în aplicația E-DAC au relevat o semnalare preexistentă pe numele individului, care ulterior a fost predat Poliției.

În timpul controlului corporal preventiv, asupra bărbatului a fost descoperită o folie de aluminiu ce conținea o substanță vegetală brun-verzuie, determinându-se inițierea actelor de sesizare pentru deținere ilegală de substanțe cu efect psihoactiv. De asemenea, acestuia i-a fost aplicată și o sancțiune contravențională pentru nerespectarea legii privind regimul câinilor periculoși.

Incidentul subliniază necesitatea unor măsuri sporite de securitate în proximitatea instituțiilor de învățământ și reamintește despre riscurile distribuirii materialelor publicitare interzise minorilor.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro