Reclamă

O explozie puternică a avut loc marți la hidrocentrala situată în apropierea lacului de acumulare Suviana, în apropiere de Bologna, Italia, soldându-se cu patru persoane decedate, trei rănite și cinci dispărute, conform agenției de presă ANSA.

Incidentul a survenit în jurul orei 15:00 (ora locală), la etajul nouă al centralei, situat aproximativ 30 de metri sub nivelul apei, în timpul unor lucrări de întreținere la turbine. Deflagrația a fost urmată rapid de un incendiu. Victimele sunt toți bărbați, conform surselor locale citate de ANSA.

Un prim bilanț oficial anunțat a indicat trei decese, trei persoane rănite și șase dispărute. Ulterior, autoritățile au confirmat descoperirea unui al patrulea cadavru dintre persoanele raportate inițial ca fiind dispărute.

Hidrocentrala, construită în 1975 și operată de compania Enel, este situată în lanțul muntos al Apeninilor și a fost creată prin construirea unui baraj pe lacul Suviana în 1932.

Investigațiile sunt în curs pentru a determina cauza exactă a exploziei, în timp ce echipele de salvare continuă căutările pentru găsirea celor cinci persoane dispărute.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro