Reclamă

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a efectuat o vizită la liniile defensive recent consolidate din provincia Harkov, situată în nord-estul Ucrainei, în contextul intensificării atacurilor și bombardamentelor rusești în regiune. Vizita are loc pe fondul unei crize acutizate de oameni și muniții cu care armata ucraineană se confruntă.

În timpul vizitei, președintele Zelenski a subliniat importanța strategică a zonei, declarând că „Trebuie să fim pregătiți. Și rușii trebuie să vadă că suntem pregătiți să ne apărăm. Vreau ca poporul nostru să știe că Ucraina este pregătită dacă inamicul atacă”, potrivit contului de Telegram al președinției ucrainene.

Construcția de fortificații cum ar fi tranșeele, șanțurile anti-tanc și blocurile piramidale de beton, denumite popular „dinții de dragon”, sunt parte a eforturilor de consolidare a apărării în fața potențialelor ofensive rusești. Aceste structuri defensive sunt menite să oprească înaintarea trupelor ruse, imitând succesul tactic al așa-numitei „linii Surovikin”, implementată anterior de armata rusă.

Ucraina se confruntă cu dificultăți semnificative pe front, inclusiv probleme de recrutare de noi soldați. În plus, sprijinul internațional, deși esențial, se confruntă cu întârzieri, ajutorul american de peste 60 de miliarde de dolari fiind blocat în Congresul SUA, iar asistența oferită de Uniunea Europeană întârzie să sosească.

Într-un moment critic pentru Ucraina, președintele Zelenski își reafirmă angajamentul de apărare și pregătire în fața riscurilor crescute pe frontul de est. Aceasta demonstrație de fermitate vine într-un timp în care conflictul din Ucraina continuă să pună presiune asupra resurselor și moralului trupelor ucrainene.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro