Reclamă

Judecătoria Constanţa a permis marţi, lui Dan Diaconescu, acuzat de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, să părăsească România pentru o deplasare în Bulgaria. Diaconescu, care este sub control judiciar, se va afla în staţiunea Nisipurile de Aur între 28 aprilie și 8 mai. Decizia instanţei nu este însă definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Acuzațiile aduse lui Diaconescu de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa datează din august 2023, fiind bazate pe presupusa comitere a infracţiunilor în formă continuată, inclusiv raporturi sexuale consimţite cu un minor contra sumei de 300 de lei, precum și alte infracţiuni similare în Olimp și Constanţa.

Detaliile reținute de procurori descriu mai multe întâlniri între inculpat și persoana vătămată, identificată ca T. A., care avea 15 ani și 4 luni la momentul faptelor descrise, desfăşurate în diverse locații, inclusiv în camere de hotel și un apartament din Constanţa, pentru sume de bani.

Decizia Judecătoriei Constanţa permite astfel lui Diaconescu o deplasare temporară în afara țării, în ciuda acuzațiilor penale ce îl vizează. Conform hotărârii judecătorești, Diaconescu va putea urma traseul municipiul Bucureşti – Giurgiu, Giurgiu – Ruse – Nessebar și retur, între 28.04.2024 – 08.05.2024.

Contestația la această decizie poate fi depusă la Judecătoria Constanţa, conform comunicării instanţei, oferind o fereastră legală de apel pentru persoanele care consideră că desfăşurarea este nepotrivită față de acuzaţiile grave aduse lui Diaconescu.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro