Reclamă

Statul Islamic a lansat o nouă amenințare direcționată către Liga Campionilor, indicând patru stadioane europene ca ținte pentru posibile atacuri teroriste. Aceste locații sunt Emirates din Londra, Parc des Princes din Paris, Santiago Bernabeu și Metropolitan din Madrid. Mesajul terorist, care apelează la comiterea de masacre la aceste stadioane, a fost distribuit pe canalele de comunicare ale organizației islamiste.

Alerta vine în contextul unei creșteri a amenințărilor teroriste la adresa Europei, în special după atacul recent din Moscova, soldat cu peste 140 de morți. Acest nou apel la violență se adaugă unui mesaj anterior prin care se solicitau atacuri individuale în Europa și Statele Unite. În plus, este de remarcat schimbarea de strategie a teroriștilor care acum par să vizeze evenimentele sportive de mare amploare.

În urma acestor amenințări, nivelul de alertă teroristă a fost ridicat în mai multe țări europene, inclusiv în Spania, Italia și Franța, țări gazdă pentru stadioanele menționate. Mai mult, Franța, care urmează să găzduiască Jocurile Olimpice în această vară, a activat cel mai înalt nivel de alertă teroristă ca măsură de precauție.

Polițiile naționale și agențiile de securitate au intensificat măsurile de protecție, reamintind incidentul terorist de la un meci de fotbal din Bruxelles, unde un atacator islamist a ucis doi suporteri. Recent, autoritățile italiene au arestat la Roma un bărbat suspectat de legături cu terorismul și cu gruparea Statul Islamic.

Amenințările Statului Islamic la adresa marilor evenimente sportive sunt luate extrem de serios de către autorități, evidențiind necesitatea unor măsuri de securitate sporite pentru protecția cetățenilor și a spectatorilor.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro