Reclamă

Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit detalii despre câtă apă ar trebui să consumăm zilnic, contrazicându-l pe medicul Vlad Ciurea, care afirmă că trebuie să bem cel puțin doi litri de apă pe zi. Potrivit Mihaelei Bilic, nu există o cantitate predefinită de apă pe care ar trebui să o consumăm, deoarece aceasta este influențată de o serie de factori precum sexul, mediul, vârsta, temperatura, nivelul de activitate fizică sau dieta.

„Deși se spune că trebuie să bem zilnic minimum 2 litri de lichide, asta nu înseamnă că trebuie să ne forțăm să bem apă. Sunt persoane cărora nu le e niciodată sete, care nu transpiră, al căror metabolism e «zgârcit» cu pierderea de lichide. Dacă o astfel de persoană se obligă să bea 2 litri de apă zilnic se va simți umflat, infiltrat, iar rinichii trebuie să facă un efort ca să elimine un exces de lichide pe care organismul nu l-a solicitat”, a explicat Mihaela Bilic, conform Gândul.

Mihaela Bilic a mai adăugat că aproape toate alimentele conțin apă în diverse proporții, iar în cazul în care consumăm ciorbă, bem lapte, iaurt, consumăm fructe și legume, cafea, ceai și înghețată, vom avea un aport suficient de lichide. „Recomandarea cu 2 litri de lichide include și alimentele consumate în acea zi, așa că nu vă învinovățiți dacă nu beți multă apă, ca atare. Ce-i prea mult strică, chiar și dacă e vorba de apă”, a completat nutriționistul.

În schimb, medicul Vlad Ciurea susține că este extrem de important să consumăm doi litri de apă pe zi. „La apă, trebuie băută apă continuu, cel puțin 2 litri de apă pe zi, poate și mai mult, pentru că, cu cât devenim mai în vârstă, din nefericire, Cu atât pH-ul nostru se schimbă dintr-un pH alcalin, de la copilul ăla minunat care aleargă care este frumos, cu vârsta, cu supărările, cu tracasările, se transformă dintr-un organism alcalin într-unul acid. Iar dacă ai intrat în regim acid, atunci apar toate bolile. Și bolile neurodegenerative, despre care am auzit cu toții și care numai la pronunție au niște nume groaznice, și neoplaziile, care în limba română înseamnă cancerele. Astfel deschidem ușa bolii. Structurile alcaline, în general, închid sau favorizează închiderea acestor. Ne protejează”, a precizat prof. dr. Vlad Ciurea.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro