Reclamă

Doi bărbați, unul de 25 de ani și celălalt de 33 de ani, au fost reținuți de polițiștii din Constanța sub acuzația de tâlhărie calificată și furt, după ce au jefuit mai multe persoane vârstnice. Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a făcut acest anunț luni, 8 aprilie, relevând că tinerii atacau persoane singure, profitând de starea lor de vulnerabilitate.

Conform unui comunicat de presă emis de instituție, incidentele ar fi avut loc în data de 11, 16 și 25 ianuarie. În primul caz, bărbații au intrat în locuința unei femei de 87 de ani, pretinzând că îi aduc cadouri din partea unei instituții a statului, și i-au furat 600 de lei. În alte două situații, aceștia s-au prezentat la ușile victimelor, un bărbat de 82 de ani, respectiv altul de 87 de ani, oferindu-le ‘bunuri la ofertă’, pentru ca ulterior să le fure 3.700 de lei, respectiv 5.000 de lei, folosindu-se de violență.

Suspecții urmează să fie prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru a decide asupra măsurilor legale ce trebuie luate. Aceste acțiuni pun în evidență încă o dată riscurile la care sunt expuse persoanele vârstnice, în special cele care trăiesc singure.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro