Reclamă

Utilizatorii de telefonia mobilă din România sunt ținta unor atacuri cibernetice sofisticate, prin care infractorii își propun să fure date bancare și să golească conturile victimelor, avertizează experții în securitate cibernetică. Victimele sunt atrase printr-un SMS care le promite o primă de 400 de lei cu ocazia aniversării companiei la care lucrează, dar care, în realitate, este un pretext pentru a-i determina să acceseze link-uri malițioase sau să sune la numere de telefon periculoase.

Atunci când destinatarii SMS-ului fac click pe link-ul primit sau apelează numărul de telefon indicat în mesaj, riscă să își piardă datele bancare și să se confrunte cu facturi neașteptat de mari la serviciul de telefonie. Hackerii folosesc conturi criptate pentru a ascunde urma banilor, ceea ce îngreunează eforturile autorităților de a-i prinde.

Specialiștii recomandă în mod categoric evitarea clicurilor pe link-urile suspecte primite prin intermediul acestor mesaje și îndeamnă persoanele care și-au compromis datele bancare să contacteze imediat banca pentru a limita pagubele. Această schemă de fraudă subliniază importanța protejării informațiilor personale și finaciare și a vigilentei în fața mesajelor care par prea bune pentru a fi adevărate.

În concluzie, cetățenii trebuie să fie conștienți de riscurile asociate cu răspunsurile la astfel de SMS-uri înșelătoare și să adopte măsuri proactice de protecție împotriva pierderii datelor bancare și a altor prejudicii financiare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro