Reclamă

În cadrul celebrării Zilei NATO, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va organiza duminică, un eveniment educativ în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor în Ştiinţe Politice de la Universitatea Bucureşti. Mai mult, sediul principal al MAE va fi iluminat în albastru între orele 20,00 şi 21,30, marcând astfel importanţa acestei zile dedicate democraţiei şi spiritului european şi euroatlantic.

Ziua NATO, aniversată în prima duminică a lunii aprilie a fiecărui an, aduce în 2023 o dublă ocazie de celebrare. România marchează 20 de ani de la aderarea sa la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), în timp ce alianţa însăşi împlineşte 75 de ani de la înfiinţare. Aceste momente sunt un bun prilej pentru a sublinia contribuţia țării noastre la securitatea euroatlantică și valorile democratice comune.

Conform unui comunicat emis de MAE, evenimentele din 7 aprilie se înscriu într-o serie de iniţiative de diplomaţie publică, planificate pe parcursul anului în curs. Acestea includ conferinţe, mese rotunde şi expoziţii, subliniind angajamentul continuu al României faţă de NATO. Un punct de interes este campania „Born în NATO”, care se adresează tinerilor născuţi după anul 2004, fiind realizată în colaborare cu Ministerul Apărării Naţionale și vizează promovarea valorilor alianţei în rândul noilor generaţii.

Prin aceste gesturi și activități, MAE dorește să puncteze importanța alianței pentru România și contribuția țării la consolidarea securității euroatlantice. Ziua de 7 aprilie reprezintă un moment esențial de reflecție asupra rolului și importanței NATO pentru membrii săi și pentru întreaga lume.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro