Reclamă

Președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a criticat sâmbătă rolul extremistilor care, potrivit acestuia, încearcă să dezbine Europa și să o îndepărteze de valorile ei fundamentale, în timp ce social-democrații europeni contribuie activ la soluționarea crizelor continentului. Declarația a fost făcută în timpul întâlnirii liderilor Partidului Socialiștilor Europeni, unde Ciolacu a subliniat importanța aderării României la spațiul Schengen și a prezentat contribuțiile social-democrației la dezvoltarea și stabilitatea Europei.

„Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul necondiționat oferit de socialii democrați europeni pentru aderarea României la spațiul Schengen”, a afirmat Ciolacu, arătând o poziție unanimă a partidelor social-democratice europene în privința extinderii drepturilor și libertăților pentru cetățenii români.

Cuvinte cheie ale discursului său au inclus compromisul și cooperarea, făcând referire la decizia de a prezenta o listă comună la viitoarele alegeri europarlamentare, ca o măsură pentru asigurarea stabilității și dezvoltării României. „După 20 de ani de conducere de dreapta, Europa are nevoie de mai multe politici sociale”, a adăugat liderul PSD, subliniind necesitatea unui nou curs care să pună accent pe umanizarea politiciilor europene.

în contextul atacurilor venite din partea extremiștilor, Marcel Ciolacu a evidențiat eforturile social-democraților în gestionarea pandemiei, protejarea locurilor de muncă și implementarea planurilor de redresare economică, marcând o distincție clară între acțiunile constructive ale PSD și acuzațiile adresate de adversarii politici.

Președintele PSD a concluzionat afirmând încrederea în victoria social-democraților atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale din 9 iunie, marcând o etapă semnificativă pentru prezența mai puternică a României în structurile de decizie europene. „Partidul Social Democrat va câștiga aceste legeri”, a declarat Ciolacu, punctând pe importanța sprijinului electoral pentru ca social-democrația să devină o forță decisivă în Europa.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro