Reclamă

Un cutremur cu magnitudinea de 3.3 pe scara Richter a fost înregistrat sâmbătă seara, la ora 19:51:20, în zona Brăila, conform Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP). Seismul s-a produs la o adâncime de 10.0 kilometri și a avut epicentrul în proximitatea orașului Brăila, fiind resimțit și în zonele învecinate.

Localitățile apropiate de epicentrul cutremurului includ Brăila, la 7 kilometri nord, Galați, la 14 kilometri sud-vest, și Focșani, la aproximativ 73 de kilometri sud-est. De asemenea, cutremurul a fost raportat la 68 de kilometri vest de Tulcea și Izmayil, 90 de kilometri est de Buzău, și 97 de kilometri nord-est de Slobozia.

Cutremurul, deși slab, s-a produs într-o zonă cu activitate seismică redusă, atrăgând atenția autorităților și a locuitorilor din regiune. Deocamdată, nu au fost raportate victime sau daune materiale semnificative ca urmare a seismului. INFP monitorizează continuu situația pentru a oferi actualizări în cazul apariției unor replici sau a unor noi evenimente seismice în regiune.

Reamintim că sâmbătă seara, la ora 19:51:20, s-a înregistrat un cutremur de 3.3 pe scara Richter în zona Brăila, având adâncimea de 10.0 kilometri și afectând orașe precum Galați, Tulcea și Focșani.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro