Reclamă

McDonald’s a anunțat preluarea francizei sale din Israel de la Alonyal Ltd., un parteneriat de 30 de ani, aducând sub proprietatea sa directă 225 de restaurante cu peste 5.000 de angajați. Această mișcare vine în contextul unor proteste și acuzații de partizanat în conflictul israeliano-palestinian, după ce Alonyal a oferit mese gratuite militarilor israelieni. În urma tranzacției, care urmează să fie finalizată în lunile următoare, McDonald’s își va întări prezența pe piața israeliană.

„McDonald’s își menține angajamentul față de piața israeliană și de a asigura o experiență pozitivă pentru angajați și clienți pe această piață în continuare”, a afirmat Jo Sempels, președinte al piețelor internaționale de dezvoltare sub licență. Decizia vine ca urmare a unui „impact semnificativ” menționat de directorul general Chris Kempczinski, relatat la piețele din Orientul Mijlociu și din afara sa, în contextul tensiunilor dintre Israel și Hamas.

Un caz similar de boicot s-a înregistrat și în cazul Starbucks, din motive similare legate de percepute poziții pro-israeliene. De asemenea, McDonald’s a fost nevoit să se distanțeze de o campanie falsă care sugera că lanțul susține în mod direct armata israeliană, subliniind: „Suntem consternați de dezinformarea și relatările inexacte privind poziția noastră ca răspuns la conflictul din Orientul Mijlociu. McDonald’s Corporation nu finanțează și nu sprijină niciun guvern implicat în acest conflict”.

Detalii ale tranzacției între McDonald’s și Alonyal Ltd. nu au fost făcute publice. După finalizarea tranzacției, McDonald’s își propune să păstreze toți angajații și să continue operațiunile în Israel sub noua sa conducere directă, conform declarațiilor lui Omri Padan, CEO și proprietar al Alonyal.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro