Reclamă

O detonație controlată care a avut loc în Poligonul Midia, ce a vizat distrugerea unei ambarcațiuni răsturnate la est de Tuzla, a alarmat populația din împrejurimi seara trecută, generând apeluri îngrijorate la 112. Cetățenii au descris sunetul asemănător cu un cutremur, determinând un răspuns imediat din partea autorităților.

„În această seară, în jurul orei 18.30, în Dispecerat au fost recepționate 3 apeluri prin care cetățenii anunțau zgomote puternice în zona Constanța-Mamaia Nord-Vadu. Am tratat fiecare apel cu responsabilitate și rapiditate, stabilind că e vorba despre o detonare controlată în Poligonul Midia,” au informat oficialii ISU Constanța.

Detonația, care nu a necesitat intervenția echipajelor ISU datorită contextului controlat în care a avut loc, a fost percepută extrem de puternic de locuitorii din anumite zone ale Constanței. Presa locală a relatat îngrijorarea acestora, comparând efectele sonore ale exploziei cu cele ale unui cutremur.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a oferit detalii despre contextul operațiunii, precizând că nava de căutare-salvare Artemis a transportat joi seară ambarcațiunea accidentată în aria de siguranță a poligonului. „Această acțiune face parte din procedurile operaționale specifice de cercetare ale MApN, fiind pusă în practică după recuperarea ambarcațiunii din apele teritoriale românești pe 3 aprilie 2024,” a comunicat MApN.

Evenimentul de vineri seară, care a mobilizat rapid autoritățile și a stârnit îngrijorarea cetățenilor din Constanța, s-a finalizat fără incidente majore, detonația fiind o parte planificată a investigației MApN asupra ambarcațiunii răsturnate la est de Tuzla.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro