Reclamă

Un elev de 16 ani, care a fost atacat și înjunghiat în curtea unui liceu din București, a oferit prima declarație după ce a fost externat din spital. Victima, rănită la ambele brațe, a dezvăluit că nu îi cunoștea pe agresorii săi și că a fost atacat din senin. Conform declarațiilor sale, agresiunea s-a produs când unul dintre atacatori l-a abordat, pretinzând că este persoana pe care o caută pentru a se lupta. Răspunsul său că nu îl cunoaște pe atacator nu a fost suficient pentru a împiedica violența care a urmat, elevul reușind să scape prin fugă.

Mama băiatului a exprimat nemulțumiri referitoare la lipsa de siguranță și supraveghere în școală, menționând că nu a primit explicații satisfăcătoare din partea conducerii liceului în legătură cu incidentul. De asemenea, avocatul atacatorului a criticat școala pentru absența controalelor de securitate, subliniind lipsa supervizării elevilor și a obiectelor pe care aceștia le aduc în incintă.

Între timp, unul dintre atacatori a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, în timp ce conducerea școlii nu a oferit încă detalii despre modalitatea în care a avut loc pătrunderea în incinta liceului sau măsurile de siguranță existente. Incidentul subliniază vulnerabilitățile în ceea ce privește siguranța în instituțiile de învățământ și necesitatea unor protocoluri mai stricte pentru protecția elevilor.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro