Reclamă

Într-un atac nocturn executat cu drone, Ucraina a reușit să distrugă șase avioane și să avarieze alte opt la aerodromul Morozovsk din regiunea Rostov, situat la aproximativ 300 de kilometri de granița Ucrainei, potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și forțelor militare și de apărare ale Ucrainei. Sursa acestei informații este publicația Unian, care face referire la declaratii din serviciile de informații militare ucrainene.

Aerodromul vizat de atacul ucrainean găzduiește în principal avioane de luptă precum bombardierele Su-27 și Su-34, folosite de forțele ruse pentru a lansa rachete asupra Ucrainei. Se precizează că, pe lângă distrugerea și avariile aeronavelor, atacul a avut ca rezultat și victime în rândul soldaților ruși, printre care morți și răniți.

„Aceasta este o operațiune specială importantă, care va reduce semnificativ potențialul de luptă al rușilor”, a declarat o sursă din cadrul SBU pentru Unian. Guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, a menționat că aerodromul Morozovsk a fost vizat de un atac constând în 40 de drone. În plus, ministerul rus al apărării a comunicat că au doborât 53 de drone ucrainene pe parcursul nopții respective.

Informațiile vin în contextul unui conflict prelungit între Ucraina și Rusia, marcând o escaladare semnificativă a tensiunilor și demonstrând capacitatea Ucrainei de a lovi adânc în teritoriul rusesc.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro