Reclamă

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a abordat recent problema traseismului în rândul primarilor români, evidențiind că mai puțin de 100 de primari au schimbat partidul din totalul de 3240. În cadrul unei declarații făcute vineri, la depunerea listei comune de candidați PSD-PNL pentru europarlamentare, politicianul a recunoscut traseismul ca fiind una dintre problemele cu care se confruntă democrația românească, subliniind totuși că numărul primarilor care au făcut acest pas este relativ mic.

Întrebat despre capacitatea liderilor și activiștilor PSD și PNL de a colabora în contextul acuzațiilor reciproce de racolare a primarilor, Rareș Bogdan a exprimat încredere în maturitatea și înțelegerea comună a scopului mai larg pentru țară. ‘Legat de traseism, sigur că este una dintre marile racile ale democrației românești, dar trebuie să știți că sunt sub 100 de primari din cei 3.240 care s-au mișcat într-o parte sau alta… Deci, sunt convins că românii și liderii PNL și PSD vor avea maturitatea pentru a se gândi în primul rând la țară și abia apoi la orgoliul personal’, a spus el.

Europarlamentarul a subliniat importanța momentului actual pentru România, din punct de vedere geopolitic, geostrategic, dar și în ceea ce privește absorbția de fonduri europene. Conform declarațiilor sale, România a beneficiat de peste 93 de miliarde de euro din fonduri europene, având o contribuție de sub 26 de miliarde de euro, ceea ce denotă un bilanț pozitiv. De asemenea, el a menționat contextul dificil creat de conflictul din regiune care ‘creează noi frisoane’.

Rareș Bogdan a încheiat subliniind unitatea dintre cele două mari partide, PSD și PNL, într-o alianță care vizează creșterea influenței României la nivel european. ‘Sunt absolut convins că cei care au privit din ’90 politica românească înțeleg acest moment și înțeleg de ce cele două mari partide s-au unit în acest moment într-o alianță pentru a avea forță crescută la nivel european’, a transmis acesta.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro