Reclamă

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a adresat critici dure împotriva ezitării Occidentului de a furniza ajutor militar Ucrainei, în urma unor atacuri devastatoare ale Rusiei asupra ţării, inclusiv unul recent în Harkov care a rezultat în moartea mai multor salvatori ucraineni. Zelenski a subliniat necesitatea urgentă a unui sistem de apărare antiaeriană avansat pentru a proteja oraşele ţării de atacurile care continuă aproape zilnic.

Într-un mesaj video difuzat joi seara, preşedintele ucrainean a exprimat recunoştinţa faţă de ţările care încearcă să ajute Ucraina, dar a catalogat drept ‘complet inacceptabilă’ ezitarea altora de a lua decizii politice care ar putea opri teroarea. ‘Un nou sistem de apărare antiaeriană ar putea schimba în mod fundamental situaţia’, a afirmat Zelenski, subliniind cererea Ucrainei pentru sisteme de apărare antiaeriană mai puternice, precum sistemul american Patriot.

Zelenski a descris necesitatea absolut urgentă a întăririi apărării antiaeriene pentru Harkov şi alte regiuni, după ce un atac recent asupra oraşului a dus la moartea unui civil şi a trei salvatori, descriind acesta ca fiind ‘o tactică rusească dezgustătoare’. Preşedintele a transmis condoleanţe familiilor celor decedaţi şi a făcut apel la diplomaţii ucraineni să-şi intensifice eforturile pentru a solicita ajutor în materie de apărare antiaeriană.

Concluzionând, atitudinea Occidentului faţă de furnizarea de ajutor militar Ucrainei este sever criticată de către preşedintele Volodimir Zelenski în urma atacurilor susţinute ale Rusiei. Apelul pentru un efort concertat în furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană reflectă o urgenţă crescută în protejarea cetăţenilor şi infrastructurii ucrainene de agresiunea externă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro