Reclamă

După ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, mai mulți politicieni liberali au intrat în izolare, având contact direct cu acesta. O parte din rezultatele analizelor au fost negative, însă au apărut și trei pozitive.

Parlamentarii infectați cu coronavirus sunt din Timișoara.

Deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae sunt cei trei infectați cu covid-19.

Orban, negativ la testul coronavirus

Miniștii din Guvernul Orban au fost izolați după ce au intrat în contact direct cu senatorul Vergil Chițac. Toate testele au ieșit negativ, dar toși măsura prevede izolarea lor pentru 14 zile.

Premierul Ludovic Orban este unul dintre cei izolați și testat pentru covid-19. Testul său a ieșit negativ, dar trebui să rămână în izolare. Peste câteva zile, premierul va fi supus unui nou test pentru a se vedea cu exactitate, după incubarea virusului, dacă răspunsul rămâne negativ.

Orban nu respectă izolarea

Partidul PLUS a făcut o sesezare la DSP cu privire la prezența premierul vineri dimineață, la conferința de presă, deși se presupune că ar trebui să fie izolat.

„Considerăm că alegerea de a nu respecta imediat autoizolarea, din cauza difuzării televizate și a expunerii la un număr foarte mare de cetățeni a acestui comportament, poate duce nu doar la creșterea riscului de răspândire a Covid-19, a creșterii numărului de teste pentru coronavirus necesare testării jurnaliștilor, în contextul stocului limitat, ci și la scăderea gradului de conformare a populației la regulile instaurate de însuși Guvernul condus de domnul Orban, prin contraexemplul public al unor persoane cu autoritate care nu s-au conformat”, se arată în adresa înaintată DSP.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro