Reclamă

Găinile devin mult mai productive în producerea de ouă atunci când dieta lor este îmbogățită cu lucernă și urzici, potrivit specialiștilor în creșterea păsărilor de casă. Aceste plante nu doar că stimulează producția de ouă, dar îmbunătățesc și calitatea acestora, făcându-le mai nutritive și mai sănătoase pentru consum.

Lucerna este o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea găinilor, contribuind la menținerea unei stări optime de sănătate și la stimularea producerii de ouă. Consumul regulat de lucernă poate avea un impact pozitiv asupra calității ouălor. Ouăle produse de găinile hrănite cu lucernă au tendința de a avea coaja mai groasă și mai rezistentă, iar gălbenușul devine mai bogat în substanțe nutritive, precum omega-3 și vitaminele A și D.

În același timp, urzicile sunt bogate în vitaminele A, C și K, fier, calciu și magneziu și au proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, care ajută la protejarea găinilor împotriva bolilor și contribuie la menținerea unei stări de sănătate optime. Vitaminele și mineralele din urzici pot modifica și compoziția ouălor, acestea devenind mai nutritive și mult mai sănătoase pentru consumatori.

Pe lângă lucernă și urzici, și alte verdețuri pot fi benefice pentru găini, printre care sfecla argintie, nasturtiums, salata verde, kale și varza. În plus, verdele în general, cu cât este mai închis la culoare, cu atât mai mult va determina ca gălbenușurile de ou ale găinilor să fie mai bogate, atrăgând astfel găinile.

În acest context, cultivarea acestei plante poate aduce beneficii considerabile pe termen lung, prin reducerea costurilor și creșterea productivității gospodăriei. Astfel, introducerea lucernei și a urzicilor în dieta găinilor poate fi o soluție simplă, dar eficientă, pentru a crește producția de ouă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro