Reclamă

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a afirmat că este deschis la posibilitatea de a fi candidatul partidului la alegerile prezidențiale, dacă acesta îi va solicita. Declarația a fost făcută în contextul discuțiilor despre viitoarea candidatură pentru funcția de președinte al României, în cadrul unei întâlniri la sediul PNL.

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, a subliniat că, conform statutului partidului, Nicolae Ciucă, ca președinte al PNL, ar fi forțat să accepte candidatura. Acesta a menționat că discuțiile definitive pe această temă vor avea loc după data de 10 iunie, când se vor analiza rezultatele și contextul politic actual. În dezbatere a fost inclus și scenariul unei colaborări cu Partidul Social Democrat (PSD) pentru stabilirea unor candidaturi comune la diverse funcții, inclusiv la Parlamentul European și în administrația locală.

Nicolae Ciucă a menționat de asemenea că o listă comună între PSD și PNL ar fi posibilă numai dacă s-ar ajunge la un acord privind un candidat comun. Acesta a subliniat că deciziile finale vor fi luate în urma analizei rezultatelor alegerilor programate pentru 9 iunie, precum și a discuțiilor cu partenerii de guvernare.

Rareş Bogdan și-a exprimat anterior ambiția ca PNL să obțină majoritatea covârșitoare în administrația locală și un număr ambitios de locuri în Parlamentul European la următoarele alegeri. Într-o intervenție la Antena 3, a reiterat că statutul partidului prevede clar că președintele PNL ar trebui să-și asume candidatura pentru președinție, indicând astfel că Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul PNL la alegerile prezidențiale, conform regulilor interne ale partidului.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro