Reclamă

Regele Charles al III-lea suferă de o formă de cancer, conform unui comunicat oficial al Palatului Buckingham. Starea sănătății suveranului este delicată, iar pregătirile pentru ceremonia funerară au fost deja inițiate.

Starea de sănătate a regelui Charles a devenit mai gravă decât se anticipa inițial, medicii oferindu-i un prognostic de aproximativ doi ani. În ciuda tratamentului pe care îl urmează, monarhul ar fi prea bolnav pentru a-și mai putea îndeplini îndatoririle. „Regele Charles este mult mai bolnav decât lasă palatul să se înțeleagă și, pur și simplu, nu mai este în stare să își conducă familia, interesele coroanei și să îndeplinească îndatoririle zilnice”, a declarat o sursă de la Palat, citată de Geo News.

În ciuda situației sale de sănătate, regele Charles își păstrează optimismul și se așteaptă să își reia îndatoririle publice cât mai curând posibil. „Majestatea Sa a început, de astăzi, un program de tratament regulat, perioadă în care a fost sfătuit de medici să amâne toate îndatoririle publice. În această perioadă Majestatea Sa va continua să-și îndeplinească prerogativele oficiale. Regele este recunoscător echipei medicale pentru intervenția rapidă, posibilă datorită procedurii recente la spital”, a transmis Palatul Buckingham.

Informațiile oficiale confirmă că pregătirile pentru ceremonia funerară sunt deja în curs de desfășurare. Planul funerar, denumit „Operațiunea Menai Bridge”, implică transferul trupului neînsuflețit al suveranului din sala tronului de la Palatul Buckingham la Westminster Hall. Înmormântarea oficială va avea loc după o perioadă de nouă zile în cavoul regal de la Castelul Windsor.

Regele Charles a ales să împărtășească informațiile despre diagnosticul său, cu speranța că aceasta va ajuta la înțelegerea publică a celor care suferă de cancer. Suveranul a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu ceva vreme, iar vestea a venit ca un șoc pentru Familia Regală.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro