Reclamă

Uniunea Europeană va continua practica schimbării orei între sezonul de vară și cel de iarnă, din cauza lipsei de consens între liderii statelor membre, în ciuda unui vot favorabil în Parlamentul European pentru eliminarea acestui sistem. Decizia vine după ce un sondaj realizat de Comisia Europeană a indicat dorința cetățenilor europeni de a renunța la ajustarea biclanuală a orei.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a evidențiat problemele întâmpinate în procesul de decizie: „Vom rămâne cu ora de vară și cu ora de iarnă pentru mult timp de acum încolo”, a afirmat acesta pentru Digi 24. Potrivit lui Mureșan, deși Parlamentul European a sprijinit inițiativa de a opri schimbarea orei, guvernele statelor membre au fost cele care au împiedicat adoptarea unei astfel de măsuri la nivelul Uniunii Europene.

La acest moment, după ce s-a trecut la ora de vară în ultima duminică din martie, făcând această zi cea mai scurtă din an, cu 23 de ore, discuțiile pe acest subiect continuă să fie relevante. Mureșan a subliniat că pentru implementarea oricăror modificări la acest sistem, consensul țărilor membre este crucial. „Dacă guvernele țărilor membre doresc acest lucru, atunci UE va repune propunerea pe masă”, a concluzionat europarlamentarul.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro