Reclamă

Liderul USR, Cătălin Drulă, a făcut declarații clare referitoare la o potențială colaborare între Dreapta Unită (ADU) și partidul AUR, declarând că „o alianță cu AUR este exclusă la niciun fel de alegeri” din cauza naturii extremiste a acestui partid. Afirmația a fost făcută în timpul emisiunii LIVE cu Rotaru și Kiss, difuzată pe Digi24.

Confruntat cu rezultatele unui sondaj IRES care indică o creștere a intenției de vot pentru AUR în rândul tinerilor și a diasporei românești, Drulă rămâne optimist în ceea ce privește șansele USR. „Eu sunt convins că USR va câștiga alegerile în Diaspora și în rândul celor de 18-35 de ani”, afirmă liderul USR, etichetând ca „extremistă” intenția de vot pentru AUR.

În contextul alianței PSD-PNL, Drulă critică direcționarea opoziției către USR, în locul unei confruntări cu AUR, pe care guvernarea îl prezintă drept marja amenințare. El valorizează realizările USR, exemplificând cu activitatea lui Dominic Fritz, primarul Timișoarei, în lupta împotriva corupției și clanurilor interlope.

Drulă subliniază incompatibilitatea fundamentală dintre USR și AUR, bazată pe divergențele ideologice profunde: „Ei au un mesaj antidemocratic, iar noi suntem aici să luptăm să rămânem în interiorul democrațiilor”. Liderul USR trasează limite clare față de tendințele extremiste, poziționând Dreapta Unită în centrul spectrului politic, ca o forță liberală și normală.

Rezumând, Cătălin Drulă exclude categoric o alianță între Dreapta Unită și AUR, condamnând natura extremistă a acestuia din urmă și afirmând angajamentul USR pentru democrație și valori liberale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro