Reclamă

ANM a emis o avertizare Cod galben de vânt puternic valabilă pentru județe din Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei până la ora 18:00, cu rafale ce vor depăși 90 km/h în Carpații Orientali. Fenomenele meteorologice includ intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze de 45…55 km/h, în timp ce la munte se prevăd rafale de 60…70 km/h până la ora 21.00.

‘Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul şi sud-estul Transilvaniei cu viteze în general de 55…65 km/h, iar în Carpaţii Orientali, la altitudini mari rafalele vor depăşi 90 km/h’, transmite ANM. Aceste condiții meteorologice severă sunt așteptate să persiste pe parcursul zilei de vineri.

Meteorologii mai anunță și o încălzire a vremii. ‘Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat (rafale în jurul a 40 de km/h). Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade’, informează ANM, sugerând condiții meteo îmbunătățite după perioada de avertizare.

Cetățenii din regiunile afectate sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție datorită vântului puternic, pe durata avertizării Cod galben emise de ANM, care este valabilă până la ora 18:00.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro