Reclamă

Cântăreața de muzică populară Saveta Bogdan a anunțat că întreaga sa colecție de costume populare autentice, unele vechi de peste 50 de ani, va fi donată Muzeului Țăranului. Artista, care a strâns de-a lungul anilor o colecție impresionantă de obiecte vestimentare de mare valoare, dorește ca admiratorii săi să le poată vedea expuse.

Vedeta se mândrește cu colecția sa de costume, deoarece toate acestea sunt autentice și realizate manual, ceea ce le conferă o valoare ridicată. “Am foarte multe costume, dar sunt autentice, așa cum se făceau înainte, se țeseau la război! Toate costumele mele sunt autentice, din zonă, de acolo! Acesta de pe mine este mai stilizat, dar pânzele sunt autentice! Sunt doar mărgele. Sunt foarte frumoase, cu ele s-a cununat o mireasă. Cine mai face acum mărgele? Duce cam la 5.000 de euro, cam așa. Cred că o femeie la țară muncește 2 ani la acestea! Eu pe acestea le am de cel puțin 50 de ani!”, a spus Saveta Bogdan pentru Ego.ro.

Interpreta a dezvăluit că fiica sa, Cătălina, nu manifestă interes pentru aceste obiecte vestimentare, motiv pentru care a ales să le doneze. „Pe fata mea nu o interesează! Când nu o să mai pot, mă duc la Muzeul Țăranului, le dau acolo ca să scrie pe ele Saveta Bogdan. Acolo le las, să vadă lumea ce costume a avut Saveta!”, a declarat artista.

Saveta Bogdan este cunoscută și pentru călătoriile sale frecvente în Statele Unite ale Americii, unde fiica sa este stabilită și căsătorită de peste 15 ani. Într-una din vizitele sale, artista a avut ocazia să participe la realizarea unei reclame pentru o companie de mașini de spălat, unde ginerele său ocupă funcția de manager. În semn de respect pentru ginerele său, cântăreața a acceptat cu bucurie această oportunitate, fără a avea pretenții financiare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro